Blog especial de la Revista CRÒNICA Digital de la Vall d'Albaida
Dedicat a les Festes de Moros i Cristians d'Ontinyent
Juliol-Agost de 2009 cronicamic@gmail.com


La nostra portada. Obra d'Àngel Alberca

dijous, 20 d’agost del 2009

"Tot per la música" fa disfrutar a un nombrós públic en la plaça de la Vila


Ahir, en la vesprada del dimecres 19 d'agost, la banda simfònica "Tot per la música" d'Ontinyent va oferir el seu primer concert de festes, una iniciativa que du la música morocristiana pròpia de la nostra festa a la "setmana gran" d'Ontinyent, cosa que sembla paradoxal, però que és ben real. Després que els concerts de grans bandes foren oblidats en la nostra festa, l'acceptació que va tenir el concert d'aquesta jove banda segurament obligarà a la repetició de la feliç iniciativa. La plaça de la Vila, que s'ha descobert com un recinte ideal per a tals oportunitats festives es va quedar menuda amb la quantitat de public agombolat. Ni tant sols la calor excessiva d'aquesta vesprada d'agost va desil·lusionar els músics i els seus espectadors.



La idea de mostrar les peces que acompanyaran els capitans de la propera Entrada de festes s'ha mostrat com a molt interessant i atractiva. El que es pretenia des de la banda era fer que el públic les escoltara en versió de concert i parara la seua atenció a dues peces que en el devindre complex i múltiple de l'entrada potser perdran part de la força d'atracció que tenen. Les obres "Inarpa" i "Iel·las" de Saül Gómez Soler, alçaren l'aplaudiment unànime.

El fet que immediatament al darrere del concert hi hagués programat un altre acte tot embotint el programa presentava a priori aquesta interpretació musical com un fet de reompliment que no es va correspondre amb la bona interpretació del conjunt i l'esforç de cadascun dels músics. Una idea reforçada amb el fet que es va suprimir el descans per tal d'afavorir l'assistència de públic a l'acte posterior. Aquestes qüestions cal que facen pensar els responsables festers en la inconveniència d'acumular actes en un programa que cap any no repeteix els actes de l'anterior, i també evitar certes manifestacions públiques de pressa que es pugueren observar. I així, comptant amb la molt bona voluntat dels músics i la intensa presència d'un públic que s'estima la música pròpia que les nostres festes han generat, provar a reforçar actes com aquests, senzills i vertaderament participatius.



La banda simfònica "Tot per la música", dirigida per Jordi Soler i Carbó, va complir perfectament amb les espectatives que havia generat i va oferir una molt bona pàgina d'apertura de les nostres festes més grans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada