Blog especial de la Revista CRÒNICA Digital de la Vall d'Albaida
Dedicat a les Festes de Moros i Cristians d'Ontinyent
Juliol-Agost de 2009 cronicamic@gmail.com


La nostra portada. Obra d'Àngel Alberca

dimecres, 1 de juliol del 2009

Editorial

Roig



Crònica està viva.

La prova més evident de la seua pervivència és que no paren les visites a la plana Web, a pesar que encara és una plana provisional que hem de millorar en tots els aspectes formals, de prestacions i de continguts. Els col·laboradors i lectors ens ho reclamen amb tota raó i nosaltres estem obligats a donar resposta.

Aparèixer l’Extra de Festes de Moros i Cristians en format digital era un altre repte que ens encoratja. Havíem d’estar al carrer com fóra en ocasió de les festes majors d’estiu d’Ontinyent i havíem de seguir la trajectòria d’haver estat sempre la revista que millor i més àmpliament ha tractat el tema fester morocristià d’Ontinyent.

Enguany, no es pareixerà en res el format de l’extra de festes al que estàvem acostumats, i no només perquè caldrà llegir-nos i escoltar-nos en la pantalla d’un ordinador, sinó perquè no hi haurà entrevistes repetitives com en ocasions anteriors als càrrecs festers ni als prohoms de la festa. Ni falta que els fa. Però sí que repetirem molts dels apartats tradicionals que hi apareixien a la revista anual en paper, aquells que més èxit tenien entre els lectors. I n’apareixeran coses noves, la música per exemple, coses que en format en paper ens era impossible traure.

Enguany, mentre estem llegint allò que ens escriuen els nostres col·laboradors podrem escoltar de fons una marxa mora, una cristiana, o qualsevol cançó que ens semble interessant perquè els nostres lectors estiguen al dia del que ofereixen els nostres cantants.

I les imatges! Ara no patirem ja perquè la factura d’impremta s’apuge perquè il·lustrem amb quatre o vint-i-quatre fotografies un escrit, o fiquem aquelles imatges de la festa més interessants encara que no siguen les que els protagonistes haurien triat per a la pròpia satisfacció personal.

I l’humor! La secció habitual dels extres de festes dedicada a l’humor fester augmentarà en qualitat i en quantitat. És la nostra pretensió.

I tot això si la xafogor de l’estiu pesat que estem passant no impedeix que els col·laboradors habituals ens envien puntualment els seus articles promesos. Fins i tot, també publicarem algun article, comentari i fotografia no sol·licitats que la redacció considere oportuns, però sense cap compromís previ de publicar tot allò que se’ns envie, clar.

No pretenem esdevenir càtedra festera ni molt menys. Mai s’ha pretés des de les nostres pàgines donar lliçons a ningú sobre les maneres d’organitzar un acte fester o sobre com s’han de comportar els càrrecs de cap comparsa. Res més lluny dels nostres objectius. Tot i això, amants com som de la llibertat d’expressió, deixem que cadascú expresse lliurement la seua respectable opinió, de la qual ell només serà el responsable.

Per allò que diuen que la festa comença la vespra, el Crònica festiu eixirà cada dia renovat fins la vespra mateixa del dia gran de la setmana de festes, el dia de l’entrada, el 21 d’agost. I després de passades les festes farem una valoració global, acompanyada de fotografies.

Comença la festa, senyores i cavallers, xics i xiques, agnòstics, moros jueus i cristians!
Manteniu-vos-en connectats.



Dibuix: Roig
Fotografia: Sergi Gómez i Soler

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada