Blog especial de la Revista CRÒNICA Digital de la Vall d'Albaida
Dedicat a les Festes de Moros i Cristians d'Ontinyent
Juliol-Agost de 2009 cronicamic@gmail.com


La nostra portada. Obra d'Àngel Alberca

divendres, 21 d’agost del 2009

L'Entrada de Bandes i la interpretació de "Chimo" trauen els ontinyentins al carrer

Foto: Pep Alfonso


La gran assistència de públic a partir de l'hora en què va minvar la intensa calor de la vesprada,- i que deixà gairebé buit el Carrer Major en el començament de l'acte de l'Entrada de Bandes-, i l'alta qualitat oferida per les vint-i-cinc bandes participants en la desfilada, han fet que aquest continue sent un dels més atractius del conjunt de les festes morocristianes ontinyentines. Novament puguérem escoltar un preciós concert, sense pas-dobles repetits, i d'un ample ventall d'estils, de les bandes que ens visiten aquests dies i que, en la seua gran majoria, provenen de la comarca de la Vall d'Albaida, amb representacions de la Costera, la Ribera Alta, la Canal de Navarrés, la Safor i la Marina Baixa.

Foto: Sergi Gómez

Com és costum, en passar per davant de la tribuna d'autoritats de la placeta Latonda, els càrrecs festers d'enguany nyugaven una bandereta commemorativa del màstil de cadascuna de les banderes de les bandes, que acabaven la seua desfilada als peus del Castell de Festes, a la plaça Major.

Foto: Sergi Gómez

La novetat més esperada en l'acte fou tot un èxit i motivà segurament que la seriositat dels músics fóra major que en passades edicions. El fet que es concediren immediatament els premis a la uniformitat i a la interpretació i que la banda que guanyara aquest darrer guardó pujara de nou a l'escenari per tal d'oferir de nou el pas-doble amb què havia desfilat, va fer augmentar també el nombre de músics que es quedaren a plaça per tal d'interpretar la marxa mora "Chimo" que obre ja tradicionalment els actes festers morocristians d'Ontinyent.

El premi de la uniformitat recaigué en la banda ontinyentina de "Tot per la música", havent-hi també un accèssit per a la banda de Real de Gandia.

El guardó d'interpretació va anar a parar a la banda de l'Agrupació Musical d'Ontinyent, que havia fet sonar una partitura de Rafael Mullor Grau nomenada "Unió Musical de Montesa". Els dos premis alçaren dues grans ovacions entre el públic.

L'Agrupació Musical d'Ontinyent interpreta l'obra de l'Entrada de Bandes en guanyar el premi. Foto: Pep Alfonso


Tot seguit, i després de la presentació del director triat enguany per la Societat de Festers per tal de dirigir la marxa "Chimo" de José María Ferrero, el músic i director de la Rioja Tomás Garrido Fernández,
Foto: Pep Alfonso
la marxa sonà amb bona cosa de força tot emocionant un Ontinyent que ha demostrat estar neguitós davant l'arribada de les festes i que desitja participar en elles.

Foto: Pep Alfonso