Blog especial de la Revista CRÒNICA Digital de la Vall d'Albaida
Dedicat a les Festes de Moros i Cristians d'Ontinyent
Juliol-Agost de 2009 cronicamic@gmail.com


La nostra portada. Obra d'Àngel Alberca

dissabte, 18 de juliol del 2009

Actes previs
DIVENDRES 24 de juliol

20:30 Presentació del Programa - Revista de Festes 2009 en el Saló d’Actes de la Societat de Festers, a càrrec de Rafael Torró Martínez, vocal de la comissió cultural.


DISSABTE 25 de juliol

14:00 Dinar de Germanor en la Societat de Festers.

19:00 Des de la plaça de La Concepció, s’iniciarà la desfilada de la Publicació de Festes 2009.

La comitiva es traslladarà pels carrers de Gomis i Maians fins a la Plaça Major, on s’iniciarà l’acte de la Publicació de Festes 2009. Les primeres autoritats civils i festeres convidaran els veïns d’Ontinyent i de la Vall d’Albaida a sumar-se a les festes que la ciutat dedica al Santíssim Crist de l’Agonia.

Tot seguit, s’interpretarà la peça “Himno de Ontinyent” i el seguici acompanyarà els Banderers de 2009 fins a la Societat de Festers, on seran dipositades les Banderes Oficials fins a l’inici de les festes i finalitzarà l’acte.

24:00 Entradeta. Desfilada que s’encetarà en el carrer del Dos de Maig (Hotel Kazar) i transcorrerà fins a la la Plaça de La Concepció, en la confluència amb els carrers de Gomis i del Músic Úbeda.


DIUMENGE 2 d’agost

09:00 En l’Ermita de Santa Anna, Missa en record dels festers difunts, Esforzar de Germanor i assaig de les Ambaixades.


DISSABTE 15 d’agost

21:30 En els jardins de la Glorieta,Sopar de Germandat Festera.


DIUMENGE 16 d’agost

09:00 En l’Ermita de Santa Anna, i después de les salves d’ordenança, Missa en record dels festers difunts.

10:00 En els locals de la Societat de Festers, “Esmorzar de la Llàgrima”, acte en què serà imposada la medalla acreditativa del seu càrrec als Primers Trons de 2009.

22:30 Des de la Societat de Festers partirà el seguici format per la Junta de Govern, Primers Trons, Càrrecs de Festes i autoritats, fins a la Plaça Major, on es procedirà a la Presentació de Càrrecs 2009.

A continuació tindrà lloc el Pregó de Festes de Moros i Cristians 2009 a càrrec de Da. Benita Ferrero-Waldner. En acabant l’acte, els assistents podran disfrutar del tradicional Fi de Festa en la Societat de Festers.


DILLUNS 17 d’agost

12:00 VIII Ral·li de Cotxes Antics, des de la Plaça de la Concepció.

15:30 En el Camp de Tir de Fuset, Concurs d’Skeet i Recorreguts de Cacera.22:30 Eixida del seguici de la Societat de Festers fins a la Plaça Major, on tindrà lloc el XXVI Concurs de Caps d’Esquadra Infantils, en què participaran un xiquet o una xiqueta en representació de cadascuna de les vint-i-quatre comparses. En el transcurs del descans es farà entrega del diploma acreditatiu d’assistència dels participants en l’Escola de Caps.

L’acte conclourà amb l’entrega de premis als guanyadors de la present edició: diploma i Premi d’Honor “JOYERÍA FOLGADO” al primer classificat i accésit de cada bàndol, i diploma i record a la resta de participants.


DIMARTS 18 d’agost

15:30 En el Campo de Tiro de Fuset, Concurs de Tir de colom.

17:30 En el carrer de l’Altet de Sant Joan, Partida de Pilota.


DIMECRES 19 d’agost

12:00 Concurs de Tiradors de cervesa i Cursa de Cambrers, en la Plaça de la Concepció.

16:00 Concurs de Tir de Codornius llençades a màquina, en el Camp de Tir de Fuset.

23:00 Concert de “Revolver”, en el Poliesportiu Municipal.

23:30 Espectacle per a tots els públics en la Glorieta, camb Vicente Seguí i Noelia Cano.

“Dimecres de Vespra” (19 d’agost)

19:00 En la Plaça de la Vila, Concert de Música Festera a càrrec de la “Banda Simfònica Tot per la Música”, d’Ontinyent.

21:00 Recepció de les “Banderas de las Ocho Diputaciones del Camino del Cid” a Ontinyent. La desfilada començarà en el Pont Vell, i anirà per la Plaça de Baix fins a la Plaça Major, on seran rebudes per les autoritats municipals.

23:30 En la Societat de Festers, Música festera per a tots.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada