Blog especial de la Revista CRÒNICA Digital de la Vall d'Albaida
Dedicat a les Festes de Moros i Cristians d'Ontinyent
Juliol-Agost de 2009 cronicamic@gmail.com


La nostra portada. Obra d'Àngel Alberca

dissabte, 18 de juliol del 2009

Les Festes del 20 al 24 d'agost


DIJOUS 20 d’agost Entrada de bandes

18:00 Desde la plaça de la Concepció i pels carrers de Gomis i Maians, fins a la Plaça Major. Aquesta Entrada comptarà amb la participació de totes les bandes de música que ens acompanyaran en els immediats dies festius. A les portes de la seu de la Societat de Festers, el President, els Capitans, Ambaixadors i Banderers de 2009, imposaran a la bandera de cadascuna de les bandes un llaç commemoratiu. En la desfilada es faran les corresponents qualificacions per tal d’atorgar els premis a la millor interpretació i a la millor uniformitat de les bandes participants.

Acabada la desfilada, i en la Plaça Major, es farà entrega dels premis d’interpretació i uniformitat a les bandes guanyadores. La banda que haja obtingut el primer premi interpretarà el pas-doble de la desfilada des de l’entaulat.

Tot seguit, totes les bandes participants, reunides i formades als peus del castell de festes, interpretaran conjuntament la marxa mora “Chimo”, del mestre José Mª Ferrero Pastor. Aquest any, el director escollit per dirigir les bandes és Tomás Garrido Fernández.

Alards
23:30 Des de l’avinguda de l’Almaig (en la confluencia amb el carrer del Violinista Matas), s’iniciarà la desfilada dels ALARDS, que recorrerà l’avinguda de l’Almaig i la de Daniel Gil fins a finalitzar en la plaça de la Concepció. A ritme de pas-dobles, les comparses desfilaran tot i guardant el mateix ordre establert per a l’Entrada. 01:00 En la Glorieta, revetlla amb l’Orquesta Glitter.

DIVENDRES 21 d’agost

Entrada infantil

11:00 Des de l’avinguda de Daniel Gil, en la confluencia amb l’avinguda de l’Almaig, s’iniciarà l’ Entrada Infantil, que recorrerà l’avinguda de Daniel Gil fins a la plaça de la Concepció, en la confluencia amb els carrers de Gomis i del músic Úbeda.

Entrada cristiana
17:30 Des de l’avinguda de l’Almaig, en la confluencia amb el carrer del Violinista Matas, i en ser disparada una potent carcassa, s’iniciarà l’Entrada del Bàndol Cristià. Desfilada dels defensors de la Creu, amb la comparsa dels “Cides” al davant, amb el capità Gonzalo Francés Galiana.

Entrada mora
22:30 Des del mateix lloc, i en ser disparada una potent carcassa, començarà l’Entrada del Bàndol Moro. La comparsa dels Mossàrabs iniciarà la desfilada amb el Capità Moro, Antonio Donat Espí. Ambdues entrades recorreran les avingudes de l’Almaig i de Daniel Gil, i conclouran en la plaça de la Concepció.

DISSABTE 22 d’agost

Diana

7:30 Desde la plaça de la Coronació, començarà la Diana, que recorrerà els següents carrers: Sant Antoni, Capellans, les Eres, Dos de Maig, Gomis i Maians fins a la plaça Major. La desfilada la inicia el bàndol cristià, encapçalat per la comparsa dels “Cides”.

Contrabando. A les 12:oo Al carrer Gomis i Maians es celebra el tradicional contrando de les comparses Marineros i Contrabandistas.

Mercat Medieval
13:30 En la plaça de la Vila, inauguració i Pregó del XII Mercat Medieval, a càrrec de Vicente Conejero Bellver. Aquest mercat romandrà obert fins el dilluns i estarà situat en les places de la Vila, sant Roc, el Fossaret i sant Pere de Verona.

Baixada del Crist
18:00 El bàndol Cristià estarà en l’Ermita de Santa Anna, i el Moro en la Glorieta. El Capità Cristià, farà un primer dispar d’arcabusseria, i el Capità Moro el respondrà. Des d’aquest moment, s’inica la Baixada del Santíssim Crist de l’Agonia, amb la batalla de so que els dos bàndols faran al peu del tossal.
19:00 Des de l’Escorxador Municipal, començarà la Processó de la Baixada del Santíssim Crist de l’Agonia, que transcorrerà pel carrer de la Cantereria, la plaça de Baix, el Porxet, la plaça Major i el carrer de Maians fins a l’Església de Sant Carles. A la posta del sol, eixirà la imatge del Santíssim Crist de l’Agonia des de l’Ermita de Santa Anna. A la seua arribada a l’Església de Sant Carles es cantarà l’Himne al patró de les Festes.

01:00 Correfocs. 02:00 Castell de Focs d’artifici en el riu, vora el Pont Vell. Tot seguit, en la Glorieta, revetlla amb l’Orquesta Tekila.

DIUMENGE 23 d’agost Diana de gala
6:30 La MISSA DE CAMPANYA, tindrà lloc en el carrer de l’Alcalde Paco Montés. En acabant, i des de la confluencia dels carrers de Sant Josep i del Dos de Maig, començarà la DIANA DE GALA, encapçalada pel bàndol Moro. L’arrancada de les comparses amb càrrec iniciarà la desfilada, que recorrerà l’itinerari acostumat.
Missa Major
11:00 Els Càrrecs, la Junta de Govern i els festers partiran des de la Societat de Festers fins a l’Ajuntament per tal de, junt amb les autoritats municipals, traslladar-se a l’Església de Sant Carles i asistir a la MISSA MAJOR en honor al Santíssim Crist de l’Agonia.

Acabat l’acte religiós, el seguici es traslladarà a l’Hospital de Beneficiència, on es realitzarà l’HOMENATGE ALS MAJORS allí acollits.
Solemne Processó
18:00 Des del carrer del Dos de Maig, en la confluencia amb el carrer de Sant Antoni, s’iniciarà la PROCESSÓ GENERAL.
20:00 La imatge del Santíssim Crist de l’Agonia, acompanyada pels fideos devots i dels festers amb cera, el clergat, la Junta de Govern, les autoritats i la banda de música partiran des de l’Església de Sant Carles per tal d’integrar-se en la processó, tot i realitzant el següent itinerari: carrer de Maians, plaça Major, carrer de sant Jaume, plaça de la Coronació, carrer de Sant Antoni, carrer del Dos de Maig, plaça de la Concepció i carrer de Gomis, per a tornar a l’Església de Sant Carles.
01:00 En la Glorieta, revetlla amb l’Orquesta Montecarlo.

DILLUNS 24 d’agost
10:00 En l’Església de Sant Carles, MISSA CONCELEBRADA per la Germandat Sacerdotal Ontinyentina en honor al Santíssim Crist de l’Agonia.
Ambaixada mora
11:00 Des del carrer de la Cantereria, les comparses mores avançaran amb descàrregues d’arcabusseria, fins a la plaça Major.
A la mateixa hora, des del Pont de Santa Maria, les comparses cristianes avançaran amb disparades d’arcabús pel carrer del Regall i el de la Magdalena fins a la plaja Major, on començarà l’AMBAIXADA MORA a les 12:00. En acabant l’Ambaixada, i una vegada vençut l’exèrcit cristià, s’iniciarà una desfilada fins a la plaça de la Concepció encapçalat per la comparsa dels “Cides”.
Ambaixada cristiana
17:00 Des del carrer de la Cantereria, les comparses cristianes avançaran amb descàrregues d’arcabusseria, fins a la plaça Major.
A la mateixa hora, des del Pont de Santa Maria, les comparses mores avançaran amb disparades d’arcabús pel carrer del Regall i el de la Magdalena fins a la plaja Major, on començarà l’AMBAIXADA CRISTIANA a les 18:00. Acabada l’Ambaixada, i derrotat l’exèrcit moro, començarà la DESFILADA FINAL. En la plaça de la Concepció s’entregarà a les comparses un record acreditatiu de la seua participació en les festes de 2009.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada