Blog especial de la Revista CRÒNICA Digital de la Vall d'Albaida
Dedicat a les Festes de Moros i Cristians d'Ontinyent
Juliol-Agost de 2009 cronicamic@gmail.com


La nostra portada. Obra d'Àngel Alberca

dimarts, 21 de juliol del 2009

Tomás Garrido és el director de "Chimo" el 2009


Saül Gómez Soler ja té successor en la direcció de la marxa mora "Chimo", l'obra del mestre José María Ferrero que obre cada dijous de festes per la vesprada els dies grans morocristians d'Ontinyent. Aquest any de 2010 s'ha optat de nou per un músic de fora de la ciutat. L'honor d'obrir les festes el proper 20 d'agost li correspondrà enguany a un músic de la Rioja, el senyor Tomás Garrido Fernández.

Aquest músic, director i musicòleg de prestigi, ha estat invitat a dirigir orquestres como la London Concertante, Orquesta Simfònica de Galícia, Orquesta y Coro de la Comunidad de Madrid, Orquesta Sinfónica de Màlaga, Orquesta Sinfónica de Madrid, Coro Nacional de España, Orquesta Filharmónica de Gran Canaria, Orquestra Filharmònica de Chestojowa (Polònia), Orquesta Sinfónica del Principado de Astúries i Orquestra Filharmònica de la Universitat de València.

Del treball del Sr. Garrido destaca l'adaptació de l'òpera “Le Revenant” del gran músic ontinyentí Josep Melcior Gomis, estrenada, sota la seua direcció, en el Teatro de la Zarzuela de Madrid al maig del 2000, una adaptació que posteriorment seria posada en escena en Tolosa de Llenguadoc. A l'octubre del 2003 i en el Teatre Echegaray, el Sr. Garrido es va fer càrrec de la direcció musical de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València en la representació de la mateixa òpera.
Actualment és director de Camerata del Prado

Desitgem tota la sort al senyor Garrido. Hereta la plaça plena de gents i músics com no es recordava a Ontinyent en feia anys. Potser les interessants reformes aplicades a l'acte de l'Entrada de Bandes de Música, amb la decissió i l'anunci immediats de les bandes guanyadores dels premis d'uniformitat i d'interpretació, amb el fet que aquesta darrera banda puge a l'escenari per fer sonar el pas-doble que ha dut en la seua entrada, faran que els músics no abandonen l'acte tant punt arriben com ha estat habitual en els últims temps. La interpretació de "Chimo" de ben segur que és així més sentida pels festers i el públic.

Ací teniu el currículum complet del director Tomás Garrido.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada