Blog especial de la Revista CRÒNICA Digital de la Vall d'Albaida
Dedicat a les Festes de Moros i Cristians d'Ontinyent
Juliol-Agost de 2009 cronicamic@gmail.com


La nostra portada. Obra d'Àngel Alberca

dimarts, 21 de juliol del 2009

Josep Ferrero Forcada composa la música per a la Presentació de Càrrecs 2009


La Societat de Festers del Santíssim Crist de l'Agonia fa anys que va atresorant un patrimoni molt interessant de partitures pròpies fetes per músics ontinyentins que escriuen unes peces simfòniques que acompanyen l'acte de la Presentació de Càrrecs, abans de la pronúncia del Pregó de Festes. D'aquestes obres, poques han estat gravades en suport discogràfic i, a hores d'ara, són les grans desconegudes de la música morocristiana produïda a Ontinyent. Esperem que en alguna futura propera oportunitat, la Societat de Festers faça per difondre aquest aspecte tan interessant de la nostra realitat festiva.

Enguany, es suma a l'interessant llistat de músics que escriuen música pel "pregó", l'ontinyentí Josep Ferrero Forcada. Va nàixer aquest músic el 1981, i començà els seus estudis musicals als 9 anys en l’especialitat de trompa.

Ha finalitzat els estudis de Grau Mitjà en aquest instrument al Conservatori Professional de Música d'Ontinyent, i ha realitzat simultàniament el Grau Elemental en l’especialitat de Saxofó. Ha estudiat Magisteri (en l’especialitat d'Educació Musical) a València i, actualment, exerceix com a mestre d'Educació Primària.

Pel que fa a les festes de Moros i Cristians, ha compost la marxa mora “Moros Marinos”, dedicada al Primer Tro d’aquesta comparsa l’any 2005, Marcos Martí Mollà; a més, en 2007 compon la marxa mora “Als Xeus”, que commemora el 10é aniversari d’aquesta esquadra de la comparsa Mossàrabs.

A hores d’ara és músic de l'Agrupació Musical Ontinyent, que interpretarà l’obra simfònica per a banda creada especialment per al Pregó de les Festes de Moros i Cristians d'Ontinyent 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada