Blog especial de la Revista CRÒNICA Digital de la Vall d'Albaida
Dedicat a les Festes de Moros i Cristians d'Ontinyent
Juliol-Agost de 2009 cronicamic@gmail.com


La nostra portada. Obra d'Àngel Alberca

dimecres, 19 d’agost del 2009

Arxiu de Fotos: L'Ajuntament, el valencià i el nou alcalde

Jaume, el retratista



Ací teniu un dels cartells de prohibició d'aparcament que et podies trobar el passat divendres dia 14 d'agost en alguns carrers d'Ontinyent. Sí, no vos espanteu, tantes faltes d'ortografia en tant poc espai només és una mostra del poc interés que la nostra llengua desperta en l'actual Ajuntament ontinyentí. És esta la primera conseqüència de la retirada del requissit del valencià per part de la nostra estimada alcaldessa? Que fins i tot en la lletra menuda t'hi trobes errades de l'alçada del campanar de la Vila?

En absolut, la veritat veritable és una altra: És que l'Ajuntament ha reconegut a través d'estos papers que la senyora Insa ja no és l'alcaldessa de tot Ontinyent. Que com és això? Doncs molt clar, des del dia 14, els Llauradors ontinyentins tenen el seu propi alcalde. El "Batlle de LLauradors". Igonorem si el càrrec aquest correspon al d'un alcalde de festes, si s'ha procedit a la seua elecció democràticament o ha recaigut directament sobre la presidència de la comparsa o correspon al Primer Tro, si durarà el què les festes o es mantindrà més temps en el càrrec, quines són les seues competències i quina relació mantindrà amb l'Ajuntament d'Ontinyent.

El que sí que no podem dubtar és que, atés el proverbial respecte que els Llauradors han tingut per la nostra cultura pròpia durant tants anys, el tracte que donaran a la nostra llengua serà molt millor que no el que l'Ajuntament d'Ontinyent dóna. Almenys la respectaran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada