Blog especial de la Revista CRÒNICA Digital de la Vall d'Albaida
Dedicat a les Festes de Moros i Cristians d'Ontinyent
Juliol-Agost de 2009 cronicamic@gmail.com


La nostra portada. Obra d'Àngel Alberca

dimecres, 19 d’agost del 2009

VIII Cursa de Cambrers


Aquest matí del dimecres 19 d'agost s'ha celebrat, dins de la programació de les festes de Moros i Cristians ontinyentines, la carrera de cambrers, una curiosa disciplina esportiva que ha estat represa de fa uns anys a partir d'aquelles carreres clàssiques que es celebraven en els darrers anys cinquanta. Enguany, la cursa de cambrers, que organitza l'Associació d'Hostalers de la Vall d'Albaida (AHVAL) ha arribat a la seua huitena edició. No s'ha celebrat en canvi el concurs de tiradors de cervesa que la solia acompanyar.


En ple migdia, la plaça de la Concepció, amb un nombrós públic, ha acollit uns participants vinguts de moltes comarques valencianes i tots han complit el requissit d'acudir vestit amb pantaló o falda negra, camisa i corbateta de llacet. Vestits així i amb una safata carregada amb una botella de cervesa d'un litre, altra d'un terç i un got de tub també ple del suc de malta, han fet una volta a la plaça les dones i tres vegades els homes. El primer que completa el recorregut és el guanyador, però també es compta amb l'habilitat dels concursants, si han perdut líquid en el got.


Els premis són econòmics. El primer premi per a homes és de 500 euros, el segon de 350 i el tercer de 200. Les dones van per darrere en aquesta ocasió, ja que la guanyadora rep 200 euros, la segona 100 i la tercera 50, una diferenciació que no respon en res a l'esperit dels nostres Moros i Cristians i més aviat sembla d'altre temps. Tots els guanyadors, però, reben una escultura de bronce de l'artista Morales.

El guanyador pel que fa a les dones, ha estat Teresa Fernández, de Tavernes de la Valldigna, la segona Nati Pardo de Cullera, i la tercera Rosa Caselles, de Benidorm.

Pel que fa als cambrers homes, ha guanyat José Ramón Peral, de Carcaixent, Gustavo Gómez de Xàtiva i José Casellas, de Benidorm.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada