Blog especial de la Revista CRÒNICA Digital de la Vall d'Albaida
Dedicat a les Festes de Moros i Cristians d'Ontinyent
Juliol-Agost de 2009 cronicamic@gmail.com


La nostra portada. Obra d'Àngel Alberca

dilluns, 24 d’agost del 2009

El Contrabando

Foto de Pep Alfonso

L'Ambaixada del Contraban d'Ontinyent, coneguda com "El Contrabando", representa la "tradicional" lluita entre cristians prèvia a qualsevol guerra amb els moros que tant es repeteix en els nostres pobles veïns.


Foto de Pep Alfonso

Foto de Pep Alfonso
Ací, els Mariners proven a impedir als Contrabandistes que passen el seu contraban a la Vila Reial. Segueix sent un dels actes amb major acceptació i seguidors.


Foto de Sergi Gómez

És imprescindible en el matí del dissabte de Festes, amb la gràcia dels parlaments i la primera ocasió en què s'escolten els arcabussos en la festa.


Foto de Sergi Gómez

Després de la disparada i el parlament, queda clar que el contrabandista és un embuster, amb el seu cavall i el seu trabuc, que no té ni un euro però va prometent diners per a comprar-se pernil... I que el mariner és un xerrameca de pes, amb el vaixell en la mar, lluny de casa... I, com no, que els dos tenen molta fantasia!
Foto de Pep Alfonso


Foto de Sergi Gómez


En acabant, la desfilada pel carrer Major amb els Contrabandistes repartint cosetes, robes barates, moneders i, d'amagat perquè no se n'assabente l'autoritat competent, també caliquenyos d'aquells famosos...


Foto de Sergi Gómez