Blog especial de la Revista CRÒNICA Digital de la Vall d'Albaida
Dedicat a les Festes de Moros i Cristians d'Ontinyent
Juliol-Agost de 2009 cronicamic@gmail.com


La nostra portada. Obra d'Àngel Alberca

dilluns, 24 d’agost del 2009

El Mercat Medieval


El mercat medieval que des de fa una dotzena d'anys s'instal·la a Ontinyent coincidint amb les festes de Moros i Cristians va ser inaugurat amb el pregó que pronuncià el dissabte 22 d'agost el fester benimerí Vicente Conejero Bellver.



Les paradetes van des de la porta de la Capella de la Puríssima i s'extenen pel Fossaret, la Plaça de la Vila, la plaça de Sant Roc, el carrer de l'Església i el carrer Major de la Vila fins a la plaça de Sant Pere de Verona. Els carrers tan estrets de la Vila s'omplin estos dies de mercaderies vingudes d'arreu i d'altres fetes al mateix barri. Podem disparar amb arc, tastar menjars exòtics, comprar aromes de lluny per a casa, i fins i tot endur-nos com a record algun dels Gegants o Cabets d'Ontinyent fets amb ceràmica.


El millor moment per visitar-lo segueix sent per la vesprada o la nit, quan la intensa calor va baixant poc a poc.
El retrobar-se amb el barri més vell d'Ontinyent, el que va viure aquelles històries de moros i cristians, sempre és una alegria, i un goig el trobar-lo ple d'activitat i festa pels qui se l'estimen. I qui no haja pujat en temps podrà admirar com va la reconstrucció del Palau i del Portal de Sant Roc com a novetat més assenyalada.