Blog especial de la Revista CRÒNICA Digital de la Vall d'Albaida
Dedicat a les Festes de Moros i Cristians d'Ontinyent
Juliol-Agost de 2009 cronicamic@gmail.com


La nostra portada. Obra d'Àngel Alberca

dilluns, 24 d’agost del 2009

L'Ambaixada Mora

Els membres dels Benimerins s'han posat a creuar l'Estret de Gibraltar com van fer els soldats de l'imperi dels Banu Marín en el 1294. Ara però, el que ens oferiren és un bon espectacle amb el seguici que acompanyava els seus dos càrrecs d'enguany. La proa d'un vaixell daurat iniciava la desfilada benimerina, que volia recollir l'esperit dels càrrecs que ha ostentat fins a hui i, a més, seguir la trama i l'ordim de les Ambaixades ontinyentines.
Totes les fotos són de Pep Alfonso.



Una gran vela vermella duta per unes ballarines al ritme d'una nova obra de José María Bru, "Vents i Merins", donaven pas a distintes esquadres.


Una d'eixes esquadres estava guiada per un camell batedor.



Altre batedor, aquesta vegada a cavall, alçà els aplaudiments del públic amb les seues cabrioles.



I si l'Entrada de l'any passat és recordada encara pel ballet dels Paons de l'Ambaixada dels Omeies, enguany, el grup Masters ha excel·lit amb altra dansa d'animals que quedarà per molts anys en la memòria dels ontinyentins. Els alacrans han sigut enguany els protagonistes en una demostració d'exercici físic i enginy molt aplaudible.

La popa del vaixell imaginari i gegant somniat pels Benimerins estava ocupat per Anna Mollà, Banderer Moro de 2009 i l'Ambaixador Nacho Gramage, amb uns vestits on destacaven els colors verd i blanc i nombrosos detalls referents a la comparsa, com la faixa groga d'ell i els brodats d'ella.